angst loslaten

Hoe vaak heb jij van anderen gehoord dan moet je eens meer ontspannen. Worden die hoofdpijnen vanzelf minder. Nou?

Als ik elke keer dat ik die zin heb gehoord in mijn leven 10 cent had gekregen had ik nu heerlijk liggen ontspannen op een tropisch eiland.

Je ontspannen als je hoofdpijn hebt is keihard werken. En dat is nou net wat je lijf aangeeft om mee te stoppen, hard werken. Daardoor loop je als een dolle hond achter je eigen staart aan. En blijft de hoofdpijn. Hoe ik dit weet? Ik ben er geweest, heb het gedaan en heb het t-shirt.

10 jaar geleden liep ik rond met knallende koppijn en er zaten dagen tussen dat ik scheel keek van de hoofdpijn. Dan greep ik naar mijn noodmiddel.

Don’t try this at home!

Een stripje Finimal, een donkere kamer en een natte lap over mijn hoofd. Lag ik wel helemaal uit. Alleen dan zakte de hoofdpijn weg naar een acceptabel niveau waardoor ik weer kon een beetje kon functioneren.

Deze zelfhulpmethode heeft mij zeker een jaar of 5 op de been gehouden. Dit is geen gezonde manier om je hoofdpijn onder controle te houden. Maar ja, nood breekt wet en ik werd gek, dus het doel heiligt de middelen.

Wat doe jij om de ergste pijn te verzachten? Wil je dat mij mijn delen?

Stuur een bericht naar mijn mail en ik neem contact met jou op voor een date over jouw gebruik. Een half uur mijn vertellen wat jouw oplossing is. In ruil daarvoor krijg je waardevolle tips om eens iets anders te proberen. Gratis!

mariska@leefinbalanz.nl

(Geen lang verhaal, gewoon jouw gebruik en dan neem ik contact op voor een online date met jou.)

Breekpunt!

Mijn breekpunt daar zal ik je de details van besparen. Maar charmant was het niet.

Dat was wel het punt dat mijn pijn, letterlijk en figuurlijk, zo acuut was dat ik hulp heb gezocht. Hulp bij het onder controle krijgen van mijn hoofdpijn. Om te ontdekken wie er nou precies schuil ging onder die dikke laag hoofdpijn. Om de hoofdpijn te begrijpen en te luisteren naar mijn eigen lijf was het nodig om dat lijf en de pijn echt goed leren kennen.

Als je daaraan begint moet je wel durven. Je gaat jezelf bekijken en dan ook nog ontdekken dat je misschien niet zo heel aardig persoon bent voor jezelf. Er is lef en doorzettingsvermogen voor nodig en een flink portie humor is mooi meegenomen. Het resultaat als je dit doet is een hoofdpijn vrij leven. En als ik het kan weet ik zeker dat jij het ook kan.

Zet jij vandaag de eerste stap?

Neem contact met mij op en ik leg jouw uit wat we gaan doen. Hoe het werkt, wat ik doe en wat jij gaat doen. Kies jij voor een hoofdpijn vrij leven. En bedenk je dan eens wat je allemaal kan doen en waar je dan weer van kan genieten.

Mariska

De hoofdpijncoach