kapitein

Vroeger toen ik een pubermeisje was wilde ik maar 1 ding: bij het leger, beter nog bij de Marine. Dat lees goed ja! Bij de marine omdat dit mijn ticket weg uit huis was om de wereld te gaan ontdekken. Heb ik mijn droom waargemaakt, nee! Ik heb te veel naar wat anderen van mijn verwachte geluisterd. Daardoor ben ik van mijn droom afgeweken en heb ik keuzes gemaakt die niet van mij waren. Zo heb ik nog een jaar of 15 door gerommeld in het leven. Zonder een echt eigen droom en doelen mijn leven geleefd. Altijd met het gevoel dat er meer was. Ik kon er de vinger niet opleggen maar er was meer. Ik liep wel in de pas van wat ik dacht wat anderen van mij verwachte.

Doen waar je gelukkig van wordt

Totdat er te veel tegenslagen kwamen en ik ontdekte dat in de pas lopen niet langer ging werken. Dat ik daar diepongelukkig van werd. En naast diepongelukkig had ik ook lichamelijke klachten die daar mee te maken hadden. Ik ontdekte ook dat als ik iets deed waar ik gelukkig van werd die klachten verdwenen. Het heeft even geduurd voordat ik door had hoe dat in elkaar stak. Inmiddels heb ik daar mijn beroep van gemaakt en leer ik anderen hoe keuzes die je maakt bewust of onbewust van invloed zijn op je lijf. Iets compleet anders dan de Marine, de overeenkomst is wel dat er een nieuwe wereld voor mijn opging. Een wereld waar ik zelf voor heb gekozen.

Jouw eigen koers varen

Als je geen duidelijke eigen doelen of dromen hebt ben je een stuurloze boot op de oceaan. Je dobbert wat rond en wanneer het stroomt klapt je boot alle kanten op. Het tegenovergestelde gebeurt wanneer je duidelijke doelen en dromen hebt. Daardoor zet je een koers uit en vaar je door stromen heen. Je voelt de klappen wel maar je blik is op de horizon gericht en dat maakt dat je er doorheen kan komen. Jij bent de kapitein op jouw schip en bepaald de koers. Ook als die koers moet worden aangepast omdat je anders te ver van je doel raakt. Dat is het fijne van doelen zetten. Het doel staat op de kaart en de weg ernaartoe is flexibel. Daarin mag je kiezen en bijsturen. Elke keer als je een doel haalt of een taak afrondt geeft dit een gevoel van slagen. En niks lekkerder dan dat! Het gevoel van een overwinning hoe klein ook.

De eerste stap zetten

Door vandaag nog aan je droom te gaan werken maakt dat jij ervoor zorgt dat je morgen een stap dichterbij je doel bent. Het onderzoeken wat je droom maakt al dat je een eerste stap kunt zetten op een nieuw pad. Want naast het waarmaken van je droom, zorg je er ook voor dat je jezelf steeds verder ontwikkelt, nieuwe dingen ontdekt en andere invalshoeken krijgt. Waardoor je creatiever wordt en je leven uiteindelijk nog leuker. Want van ontwikkelen komt voorspoed op allerlei gebieden.

Is het makkelijk? Nee, dromen na jagen is geen gemakkelijke klus. Het is keihard werken en er zijn dagen dat je niet weet hoe je iets voor elkaar moet krijgen. Kijk dan naar de horizon en weet deze storm kom je doorheen! Ik kan het weten ik doe het zelf regelmatig. Ook al is het hard werken het is niet moeilijk. Ik weet waar ik het voor doe en dat geeft me kracht en energie om door te gaan. Ik kijk dan naar wat ik allemaal al heb en niet naar wat er nog niet is.

Maak een gratis afspraak

Wil jij weten hoe het voelt wanneer je meer gaat luisteren naar je hart en dromen gaat waarmaken en weet je nog niet goed hoe? Maak dan een gratis afspraak en ik help je op weg om de eerste stappen te zetten.

Mariska