header
logo leef in balanz

Etherische oliën

Zowel in mijn praktijk als thuis maak ik gebruik van de etherische oliën van doTERRA. Het biedt een natuurlijk alternatief om emotioneel en fysiek welzijn te bevorderen zonder negatieve bijwerkingen. Het ondersteund een gezonde levensstijl.

Etherische of essentiële oliën zijn gemaakt uit zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van naturen antibacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie op  de plek waar je het opbrengt. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen.

Door de eeuwen heen worden essentiële oliën al gebruikt voor hun medicinale en therapeutische werking.

Essentiële oliën worden meestal op drie verschillende manieren gebruikt:

  • Aromatisch;
  • Direct aangebracht op de huid, met of zonder massageolie;
  • Inwendig.

Meer informatie over dOTERRA of wil je de oliën een keer komen ervaren bel of mail.

Bloesemremedies

Bloesem Remedies, een zeer verfijnde natuur-geneeswijze, gemaakt van de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken. De remedies worden gebruikt voor gemoedsgesteldheden of emoties die uit evenwicht zijn geraakt. Zo zal b.v. een voortdurende angst de levens-kracht en vitaliteit van de persoon aantasten. Bloesem remedies zijn katalysators, die ons helpen met het verkrijgen van inzicht in ons bewustzijn. 

Zo is b.v. een angst, geen angst, maar het ontbreken van moed. De bloesem remedies duwen niet de angst weg maar helpen ons de weg te wijzen en het inzicht te geven hoe men zijn/-haar moed weer kan ontwikkelen. Nadat men het evenwicht van de geest weer in balans heeft gebracht kan eventueel ook het lichaam zichzelf weer op natuurlijke wijze herstellen. [bron: bloesemremedies.com]

Tijdens een Kinesiologiesessie maak ik gebruik van bloesemremedies als ondersteuning bij het proces. Naast ondersteuning kunnen bloesemremedies ook los gebruikt worden. Bijvoorbeeld bij het verwerken van verdriet, de overgang, examenstress en nog veel meer. Interesse of wil je meer weten. Neem dan contact op.

 touch for health