Mariska Kerkdijk spiertest

Ik hou van het hele lijf. De spieren, fascia, lymfe, orgaanstelsels, het brein, de huid, hart, haar, echt alles van het lijf. De emoties die het lijf voelt en de gedachten die door het hoofd gaan.

Kinesiololgie

Waar ik minder blij van wordt is steeds maar weer vraagtekens in ogen krijgen van mensen als ik vertel wat ik doe. Nog 1 keer ik werk als Kinesioloog. Echt mijn vak en ik hou ervan!

Allen ben drukker met uitleggen wat Kinesiologie is,  dan echt vertellen wat ik voor de ander kan betekenen.

Het liefst werk ik met mensen die teveel moeten van zichzelf. Zich te vaak wegcijferen voor de ander, zich te vaak zich aanpassen aan de ander en niet zichzelf kunnen zijn. Beter nog mensen die het moeilijk vinden zichzelf leuk te vinden. Die in de stress schieten als ik vraag: “Hou je van jezelf?”

Dus kan jij voorstellen dat ik tegen jou zeg ik ben Kinesioloog dat jij denkt: “Dat is iets voor mij!” Nee? Dacht ik al. Tegen de tijd dat ik klaar ben met uitleggen wat het is en toekom aan het vertellen met wie ik werk en waarom ben jij met je gedachten al lang ergens anders.

Voelen

Voor corona (nooit gedacht dat ik dit ooit eens zou schrijven) zei ik: “Kom laat ik je voelen wat ik doe”. Gewoon tijdens een feestje, op straat of tijdens de boodschappen doen. Op minder dan anderhalve meter van de ander staan, aanraken en voelen. Wat mis ik dat voelen, het fysieke contact met de ander.

Lijf

Ik voel met mijn handen wat het lijf te vertellen heeft en vertaal dat naar mijn klanten. Zodat het drukke, veroordelende hoofd niet de regie kan nemen maar er geluisterd wordt naar het lijf. De stress die het lijf heeft en wat er gedaan moet worden om dit op te lossen. Zodat er een cohesie tussen lijf en hoofd komt waardoor je naar jezelf kan kijken met liefde. Hardop tegen jezelf kan zeggen ik hou van mezelf, ik accepteer en respecteer mezelf volledig.

Jezelf zijn

Wat dat brengt voor mensen die teveel moeten van zichzelf? Dat je gewoon nee kan zeggen de ander als het jou niet gelukkig maakt. Dat je altijd jezelf blijft bij de ander. Dat je durft te kiezen voor je eigen geluk. Dat je jezelf leuk vindt. Dat je niet langer in de stress schiet als je hardop zegt: IK HOU VAN MEZELF.

Ik hou van mezelf

Voor mij een uitdaging in deze corona tijd, maar ik weet en geloof dat er weer tijden komen dat ik mag aanraken en jou kan leren: Ik hou van mezelf! Tot dat het weer mag moet ik mijn handen thuis houden. De deur van mijn praktijk op slot. Online heb ik warme gesprekken en coach de ander naar meer zelfvertrouwen en houden van zichzelf. Met de belofte dat wanneer het straks weer mag ik het hun lijf laat voelen. Zodat het hoof en lijf samen voluit en zonder stress kunnen zeggen: “Ik hou van mezelf”.