header
logo leef in balanz

Kinesiologie

Kinesiologie is een complementaire geneeswijze waarbij het zelfherstelllend vermogen van het lichaam centraal staat en wordt gestimuleerd.

Kinesiologie betekent letterlijk ‘bewegingsleer’. Het is een methode die de mens in zijn totaliteit benadert. Spiertesten zijn het bekendste onderdeel uit het vakgebied.

Kinesiologie maakt gebruik van informatie uit de acupunctuur, chiropraxie en voedingsleer. Een Kinesioloog kijkt naar de mens als geheel: fysiek en emotioneel. Er worden technieken toegepast om stress te verminderen, ook wordt er gewerkt met reflexpunten, acupressuurpunten, meridianen en chakra’s.

Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze, oftewel een complementaire geneeswijze. Dat betekent dat het een geneeswijze is die een reguliere behandeling aanvult. Het is dus geen medisch beroep en er worden geen medische behandelingen uitgevoerd.

Wat doet een Kinesiolgie sessie?

Met een sessie breng je de energiestroom in het lichaam weer op gang en kunnen blokkades die er zijn worden opgeheven. Hierdoor kan het lichaam zich gaan herstellen en opruimen van wat nodig is. Daardoor komt het hoofd ook weer in balans. Daarnaast heeft de balans invloed op alle systemen in het lichaam, bloedcirculatie, lymfesysteem, zenuwen. Waardoor het lichaam beter omgaat met de chemie in het lijf, voeding etc. En komt ook de omgeving in balans. Het is als het ware een driehoek met een rondje er omheen. Als een van de zijden van de driehoek uit balans is beweegt de rest mee.

Voor wie is kinesiologie?

Kinesiologie is geschikt voor iedereen: van kind tot hoogbejaard, voor vrouwen en mannen.

Mijn doel is om je beter in je vel te laten zitten, zodat jij je kunt ontwikkelen zoals jij dat wilt. Je kunt kinesiologie inzetten om gezond te blijven of om weer gezond te worden. Om je doelen te halen of gewoon zonder pijn te leven.

 

 

Hoe gaan spiertesten?

Bij het spiertesten wordt een arm (of been) van de cliënt in een zodanige uitgangspositie gebracht dat één bepaalde spier wordt geïsoleerd. De tester oefent daarop een zachte druk uit om te kijken of de spier voldoende energie heeft om die te weerstaan. Wanneer de spier deze zachte druk niet kan weerstaan wordt de test ‘zwak’ genoemd en is er sprake van een onbalans. De reden daarvoor kan in allerlei stress liggen en stress kost energie.

Binnen Touch for Health wordt het begrip stress zeer ruim opgevat en onderverdeeld in drie groepen:

Lichamelijke stress: lichamelijke problemen als gevolg van (sport)blessures, gewrichtsslijtage, orgaanproblemen en dergelijke;

Chemische stress: Problemen die ontstaan dor voeding en omgevingsinvloeden, zoals allergieën, verkeerd of eenzijdig eten, maar ook het gebruik van medicijnen, milieuvervuiling en elektrosmog;

Emotionele stress: de meest bekende vorm, die te maken heeft met problemen op het werk, in de relatiesfeer, angsten, verdriet en boosheid.

bloesemtherapie bach

Voor wie is Kinesiololgie geschikt?

Kinesiologie is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het hoe en waarom van zijn lichamelijke klachten of geestelijke onbalans. Een herstelde balans maakt dat iemand zich al beter voelt ook al is hij medisch gezien nog ziek. Iemand met suikerziekte kan niet genezen door middel van Kinesiologie, maar wel geholpen worden om zich, ondanks zijn ziekte, beter en energieker te voelen.

 touch for health