header
logo leef in balanz

Over Mariska Kerkdijk

Mijn naam is Mariska Kerkdijk. Ik ben een aantal jaar geleden in aanraking gekomen met Kinesiologie en Primaire Reflex Trainingen doordat mijn zoon en ikzelf tegen een wand van stress aan liepen. Door meer inzicht in mijzelf en mijn kind vielen puzzelstukjes op hun plek. Mijn interesse was gewekt.

Hoe mooi en dankbaar is het om samen met de ander tot inzichten te komen waardoor men verder op weg kan door het leven. In balans en zonder stress en vol zelfvertrouwen. Dit wil ik op een zo zuiver mogelijke manier doen. Ik werk met mensen en niet op mensen. Ik ben niet degene die verandering teweegbrengt dat doet de persoon zelf. Dit komt door zelfinzicht.

Het is geweldig om te zien hoe kinderen zich veilig gaan voelen in hun lijf en vanuit die basis de wereld gaan ontdekken. Zo leren zij  zichzelf beter kennen. Ook is het mooi om te ervaren hoe volwassen mensen inzicht krijgen in hun houding zowel fysiek als mentaal.  Een Kinesiologie sessie draagt bij aan de eigen kracht en vitaliteit beter te leren kennen en/of herkennen en doelmatiger in te zetten.

Hiervoor maak ik met veel liefde en enthousiasme gebruik van Kinesiologie en Rhythmic Movement Training.

Wat valt er nog meer over mij te vertellen? Ik ben dol op wandelen met mijn honden, een goed boek lezen, en zo af en toe een tour tocht op de motor. Ik ben moeder van twee kinderen en woon samen in Arnhem.

Ik ben in opleiding bij Welkin Kinesiologie College. Er bestaan vele Kinesiolgie stromingen. Een van deze stromingen heet Wellness Kinesiologie. Wellness Kinesiologie is ontwikkeld door Wayne Topping.

Wellness Kinesiologie gaat om de balans tussen emoties, je lichaam, chemie (slechte of ongeschikte voeding, medicatie, luchtvervuiling etc). Als een van deze uit balans is heeft dit gevolgen voor de andere twee. Door naar de oorzaak van de klacht te gaan en deze oorzaak te corrigeren breng je de onbalans weer in balans. Ook dit werkt door in de andere twee.
Wellness Kinesioligie heeft als doel het evenwicht tussen in de driehoek van structuur, chemie en psyche te herstellen zodat er een gezonde lichaamshouding ontstaat en het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Een Kinesiologie sessie draagt bij aan de eigen kracht en vitaliteit beter te leren kennen en/of herkennen en doelmatiger in te zetten.

Ik werk vanuit mijn praktijk of kan bij mensen thuiskomen.

 touch for health