header
logo leef in balanz

Reflex training

Al in de baarmoeder ontwikkelen zich reflexen. Deze reflexen helpen moeder en kind bij de geboorte. En zorgen ervoor dat een baby de eerste maanden na te geboorte kan overleven. Een babylijfje “weet” hoe het geboren moet worden, ademhalen en drinken na de geboorte. Dit gebeurt allemaal automatisch met behulp van reflexen.

Reflexen zijn onderdeel van ons DNA en ontwikkelen zich vanaf de eerste celdelingen na de bevruchting van de eicel. Deze reflexen zijn bij de geboorte ongeremd. Een baby kan deze reflexen niet sturen, ze zijn aanwezig en laten de baby bewegen. In het eerste levensjaar worden de reflexen afgeremd en integreren in het lichaam. En zo zie je dat de baby steeds iets meer controle krijgt over het lijf.

Vanuit deze bewegingen gaat de baby uiteindelijk staan en lopen. De reflexen hebben invloed op de spieren. Daarnaast hebben ze ook invloed op de hersenen. Door veel en vaak te bewegen worden de hersenen gestimuleerd om te groeien en zich verder te ontwikkelen.

Reflexen hebben invloed op hoe je beweegt, leert en leeft. Wanneer reflexen nog ongeremd zijn, onderdrukt worden of weer actief worden heeft dit invloed op ons hele lichaam. Niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel.

In mijn praktijk werk ik met reflexen doormiddel van een spierbalans. Dit ondersteund de niet geïntegreerde reflex om zich te ontwikkelen. Onderdrukte reflexen biedt het de kans om de rol in te nemen die ze hebben in het lichaam. Met als doel om in balans en zonder klachten te kunnen bewegen en leven.

Reflex balansen worden ingezet bij:

  • Leerproblemen: Moeilijkheden ondervinden met lezen, spelling, taal, rekenen, leersnelheid, geheugen, schrijven, automatiseringsprocessen etc.
  • Gedragsuitdagingen: Concentratiemoeilijkheden, ADHD, ADD, dromerig, nagelbijten, kauwen op kleding etc.,
  • Sociaal-Emotioneel welbevinden; Faalangst, verlatingsangst, hoogtevrees, gevoelig voor geluid en/of licht, problemen met aanraken, moeite met het maken van keuzes, woede-uitbarstingen, verdriet, rouw, depressie, burn-out etc.
  • Moeite hebben met bewegen: Moeite met fietsen, zwemmen, kruipen, lopen, rennen, springen, zitten, staan, bal gooien en/of vangen, onjuiste pengreep, slechte lichaamshouding etc.
  • Gezondheidsproblemen: Vaak verkouden, hoofdpijn, buikpijn, obstipatie, darmproblemen, eczeem, allergieën, problemen met het zicht, het gehoor of het evenwicht, verstoord slaapritme, eetproblemen, groeiachterstanden, X-benen, O-benen, pijnlijke voeten, enkels, knieën, heupen, rug, nek, schouders, zindelijkheidsproblematiek boven de vijf jaar, etc.
reflex training
 touch for health