header
logo leef in balanz

Reflex training

 Al in de baarmoeder ontwikkelen baby’s reflexen. Deze zijn onder andere nodig om geboren te kunnen worden.

Wanneer reflexen zich niet voldoende kunnen ontwikkelen en integreren heeft dit gevolgen voor de ontwikkeling van een kinderen, maar ook op latere leeftijd als volwassenen.
Zowel geestelijk als lichamelijk.

Rhytmhic Movement training

 Rhytmhic Movement Traning is gebaseerd op de bewegingen die baby’s en hele jongen kinderen (primaire reflexen) automatisch maken tijdens hun ontwikkeling.

Deze bewegingen zorgen ervoor dat ze vertrouwen in hun lijf krijgen en leggen het fundament om verder op in het leven zich goed te kunnen ontwikkelen. Zowel lichamelijk al geestelijke en emotioneel.

Rhytmhic Movements zijn bewegingen die worden gedaan op de vloer en bootsen op een bepaalde manier de natuurlijkje ontwikkelingsbewegingen van een baby na tijdens de groei.

Deze bewegingen, actief of passief, zijn geschikt voor iedereen. Ook voor kinderen en volwassenen met een handicap.

Rhytmhic Movement kan o.a. ingezet worden bij:

  • Leerproblemen: Moeilijkheden ondervinden met lezen, spelling, taal, rekenen, leersnelheid, geheugen, schrijven, automatiseringsprocessen etc.
  • Gedragsuitdagingen: Concentratiemoeilijkheden, ADHD, ADD, dromerig, nagelbijten, kauwen op kleding etc.,
  • Sociaal-Emotioneel welbevinden; Faalangst, verlatingsangst, hoogtevrees, gevoelig voor geluid en/of licht, problemen met aanraken, moeite met het maken van keuzes, woede-uitbarstingen, verdriet, rouw, depressie, burn-out etc.
  • Moeite hebben met bewegen: Moeite met fietsen, zwemmen, kruipen, lopen, rennen, springen, zitten, staan, bal gooien en/of vangen, onjuiste pengreep, slechte lichaamshouding etc.
  • Gezondheidsproblemen: Vaak verkouden, hoofdpijn, buikpijn, obstipatie, darmproblemen, eczeem, allergieën, problemen met het zicht, het gehoor of het evenwicht, verstoord slaapritme, eetproblemen, groeiachterstanden, X-benen, O-benen, pijnlijke voeten, enkels, knieën, heupen, rug, nek, schouders, zindelijkheidsproblematiek boven de vijf jaar, etc.

Rhytmhic Movement Training helpt het nog niet afgeronde reflexenprogramma zich verder te ontwikkelen. Reflexen dragen er zorg voor dat er vertrouwen is in het lijf.

reflex training
 touch for health