Hoofdpijn

Je kan natuurlijk altijd toepassen wat je weet en wat je altijd doet maar dan kan krijg je ook altijd ongeveer dezelfde uitkomst. Heerlijk voorspelbaar en niks mis mee als de uitkomst is wat je wilt. Het is overzichtelijk, je weet wat je eraan hebt, het kost geen extra energie.

Als je doet wat je deed dan krijg je wat je kreeg -Albert Einstein-

Maar wat als je ontdekt dat wat je doet niet langer oplevert wat je wilt? Dat je verlangt naar verandering?

Het aanleren van iets nieuws gaat altijd eenvoudiger dan het afleren van iets wat je altijd al deed. Dat vraagt om creativiteit, doorzettingsvermogen en moed. Creativiteit kost tijd. Tijd om uit te zoeken wat je dan wel wil. Doorzettingsvermogen om bij de eerste de beste tegenslag niet op te geven. Het nog een keer te proberen. Moed op fouten te maken. Want dat fouten maken helpt bij het veranderen. Daardoor leer je wat wel en wat niet werkt.

Veranderen

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat veranderen soms doodeng kan zijn. Voor veranderen moet je dat loslaten wat je kent. Ik ben geen fan van het woord worstelen maar het kan soms wel zo voelen. Wat ik doe op die momenten is teruggaan naar mijn verlangen. Ik heb dat niet alleen in mijn hoofd maar ook papier. Ik heb mijn verlangen uitgedrukt in woorden en beeld. Ik kijk er na, ik droom ervan, ik bespreek het met anderen. Luister naar mijn hart en luister naar wat mijn omgeving er over te zeggen heeft. Mijn verandering is een bouwproject, er wordt een bouwtekening gemaakt, gesloopt en opnieuw geconstrueerd. Het lukt niet in een keer en er worden fouten gemaakt. En dat alles hoort bij het proces van veranderen. Elk onderdeel in het proces brengt mij dichter bij de verandering waar ik zo naar verlang.

Als je verandert wat je doet dan krijg je waar je naar je verlangt -Mariska Kerkdijk-

Verlang jij ook naar verandering, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Start dan met je verlangen op schrijven. Schrijf daarom heen alles wat je denkt nodig te hebben bij die verandering. Dat is een mooie eerste stap. Schrijf dan op wat er veranderd moet worden en ga daarmee aan de slag!

Gratis

Succes bij jouw bouwproject. Heb je hulp nodig bij jouw project en zoek je een expert! Maak dan een gratis afspraak. Kijk ik samen met jou naar de bouwtekening.

Mariska