header
logo leef in balanz

Mariska KerkdijkHerken je dit?

Het is midden in de nacht en je schrikt wakker uit een levendige droom, je staat direct aan. Werd je nou wakker van de droom of van je hoofd die al weer op volle toeren aan het draaien is? Dit gebeurt de laatste tijd vaker en je baalt ervan, hierdoor rust je niet goed uit. De dag zit al zo vol met verplichtingen, gewoon slapen zou wel lekker zijn. Morgen heb je echt geen tijd om rustig aan te doen. Wie houdt je eigenlijk voor de gek? Stil zitten is iets wat jij niet kan, er is altijd iets wat gedaan moet worden.

Niet klagen maar dragen

Niet klagen maar dragen en doorgaan is jouw motto. Ook al voelt het alsof je alles alleen moet doen. Is er niemand die jou helpt of ziet dat je hulp nodig hebt. Anderen vragen jou altijd wel om iets voor ze te doen en dan zeg jij geen nee. Je wilt wel nee zeggen maar de ja is er al uit voordat je het doorhebt. En als jij ja hebt gezegd dan doe je het ook. Maar het zo wel fijn zijn als de ander gewoon ziet dat je het echt heel druk hebt.

Kan ik dit wel

Als je aan iets nieuws begint maak je je dagen van tevoren al druk over alles wat mis kan gaan. Je vraagt je regelmatig af: “kan ik dit wel? Ben ik hier wel goed genoeg voor? Waarom ga ik hier aan beginnen het is toch goed zo”.  En als je eenmaal begonnen bent moet je het van jezelf ook in 1 keer goed doen. Er mogen geen fouten gemaakt worden en als dat toch gebeurt dan ben je teleurgesteld in jezelf. Je bent zelf boos omdat dat het je niet in 1 keer gelukt is. Als je iets doet dan doe je het goed en anders niet.

Fouten maken

Ze zeggen dat fouten maken mag, maar zo voelt het niet voor jou. Je bent een perfectionist in hart en nieren. Als jij iets doet dan doe je het goed en anders niet. Fouten maken dat kan en mag je niet van jezelf. Waardoor je voordat je ergens aan begint er voor zorgt dat je alles weet en je hebt het duizend keer gecheckt voordat je het aan anderen laat zien. Het zal jouw niet gebeuren dat er fouten inzitten.

Ontspannen

Je voelt aan je hele lijf dat je het te druk hebt. Je schouders doen zeer, je hebt last van je nek, een zeurende hoofdpijn, de rest van je lijf voelt onrustig. Daardoor is het ook gewoon lastig om op de bank te gaan zitten en te ontspannen. In beweging blijven en dingen doen werkt het beste. Dan wordt je vanzelf moe genoeg om te gaan slapen. Je lijf doet de laatste tijd wel steeds meer zeer en de spanning wordt er ook niet minder op. Aankomend weekend ga je helemaal niks doen dan gaat de pijn wel zakken en kan je vast weer beter slapen.

Hoe zou het voor je zijn als?

Je na een drukke dag in bed stapt en heerlijk in slaap kunt vallen, dromen kunt en wakker worden als de wekker gaat. Uitgerust aan je de dag beginnen. Je hoofd niet langer overloopt van allerlei gedachten en dat er rust is in jouw lijf. Genieten van de drukke dag en ’s avonds moe maar voldaan op de bank kan ploffen en nog even tijd hebben voor jezelf voordat je naar bed gaat.

Weten wat ik wil

Je nog steeds niet klaagt want dat past niet bij jou en draagt wat je aankan. Als het je teveel wordt vraag je anderen om je te helpen. En wanneer een ander aan jou vraagt om iets te doen je eerst nagaat bij jezelf of je dit wel of niet wilt en of je er ruimte voor hebt in je agenda. Dat jij aangeeft wanneer het jou te veel wordt of je er echt geen zin in hebt. Weten wat je grens is en anderen laten zien wat je grens is.

Goed genoeg zijn

Aan iets nieuws beginnen omdat je het leuk vindt en er zin in hebt. Zonder je druk te maken of je het wel kan, je wel goed genoeg bent en wat er allemaal niet goed zou kunnen gaan. Je begint aan iets nieuws omdat dit je verder brengt in het leven. Waardoor jezelf ontwikkelt, je relatie met anderen verdiept, op je werk meer uitdaging hebt en je gewoon een leuker en nog gelukkiger mens wordt.

Ontspannen

Na een drukke volle dag op de bank kunnen ploffen en ontspannen omdat het tijd is om even niks te doen. Hiervan kunnen genieten waardoor je lijf en je hoofd de dag los kunnen laten en jij straks ontspannen in bed kan liggen en heerlijk in slaap kan vallen. Maar eerst nog dat leuke boek lezen of die serie kijken waar je zin hebt. En je niet schuldig voelen omdat je op de bank zit en niks doet. Nou ja niks, je geeft jezelf tijd om leuke dingen te doen!

Dat is mogelijk!

Als je bij het traject Ontspannen hoofd ontspannen lijf volgt! Wij gaan dan samen aan de slag om jouw hoofd tot rust te brengen en je lijf te laten ontspannen.

Hiervoor kom je 5 keer bij mij in de praktijk. en hebben wij 4 online een afspraak.

Ik werk met een onwijs gave methode waarbij je lijf het antwoord geeft. Dit doen we met kleren aan! We gaan aan de slag met je lijf zodat je hoofd je ook niet in de weg zit. Je hoofd weet vind er vaak iets van terwijl je lijf iets anders te vertellen heeft. Je lijf kan vaak beter en duidelijker aangeven wat het antwoord is. Zo gaat je hoofd beter begrijpen wat er aan de hand is en wat er gedaan moet worden.Mariska Kerkdijk spiertest

Aan het einde van het traject heb je nog steeds een druk leven en volle agenda. Je hoofd is rustig en je lijf is ontspannen. Je ligt niet langer wakker van alle gedachten die door je hoofd spoken maar slaapt en rust uit. Je durft uitdagingen aan te gaan aan jezelf te twijfelen. In stress situaties weet je wat je moet doen om een rustig hoofd en ontspannen lijf te hebben en te houden. Je leven is nog steeds dynamisch en je hoofd en lijf zijn ontspannen. Alles moeten is verleden tijd en is ruimte om jezelf te zijn. Jij mag zijn wie je bent!

 

 

Invester in je hoofd en in je lijf!

 Door aan de slag te gaan met je hoofd en je lijf investeer je in jezelf. Hierdoor komt er ruimte om jezelf te mogen zijn en nog meer te genieten van de mensen waarvan je houdt, die dingen die jij leuk vind. Je kan houden van jezelf om wie je bent!

De investering in dit traject is € 597.

 

 

Testimonials

‘Ik kwam bij Mariska terecht na een korte, maar heftige relatie met de vader van mijn dochter. In eerste instantie dacht ik voor mijn dochter te komen, maar uiteindelijk bleek juist bij mij alles uit balans. In ‘normale’ toestand wist ik heel erg goed wie ik ben, wat ik wil en hoe ik het  wil. Alleen door de paniek van een onverwachte zwangerschap en in een relatie met een man met narcistisch gedrag, was ik compleet doorgeslagen in angst, schuldgevoel en paniek. Begreep niks van mezelf, voelde me schuldig en oververmoeid. In mijn hoofd dacht ik anders als in mijn hart. Mariska heeft me heel erg geholpen met wegnemen van alle paniek en angst, mijn zelfvertrouwen weer opgebouwd en vooral mij laten zien waar ik zelf mijn aandeel in had. Waar ik de visuele cirkel in stand hield en vooral waarom ik dat deed. Mariska kan door naar je te luisteren, je echt laten zien en voelen wat je nu echt zegt of wil. En je daarmee helpen dat te bereiken. Confronterend! Maar daardoor zeer effectief!’ Ook met oefeningen en fijne tips voor thuis, voor als de paniek weer omhoog kwam en komt. -Suzan-

Ik heb een jaar bij Mariska gelopen en heb in dat jaar grotere stappen gezet dan bij welke therapeut of psycholoog dan ook. Niet dat deze vormen van hulp niet werken, in tegendeel. Ze zijn heel goed om je bewust te worden van jezelf en je gedachtes en patronen. Maar Mariska heeft mij geholpen om het “weten” wat je bij zulke therapieën leert om dat ook te gaan “voelen”. Dus om echt te gaan beleven en ervaren wat je in je hoofd al weet. Ze maakt de weg tussen hoofd en ziel vrij. Ze haalt weg uit je systeem wat weg kan, herstelt dat wat uit balans is, leest de juiste bemoedigende woorden voor die je op dat moment nodig hebt. Ze helpt je ziel de ruimte te creëren die het nodig heeft, door je lichaam te helpen om los te laten wat het niet langer meer nodig heeft. Mariska is een prachtig mens met de kennis om jouw lichaam de mogelijkheid te geven om te zeggen wat het nodig heeft. Waar het stress heeft, wat er geblokkeerd is, wat er uit ligt en wat het nodig heeft om weer in balans te komen, om weer stevig te staan in je eigen waarheid in deze wereld. Om jezelf neer te zetten in deze wereld. Soms heel praktisch, soms iets spiritueler. Mariska is een heerlijk, nuchter mens met een open mind en een hands on mentaliteit. Ze heeft voor iedereen de juiste woorden en een luisterend oor. Ik ben Mariska zo dankbaar voor alles wat ze mij heeft gegeven dit afgelopen jaar. Sommige behandelingen waren pittig, maar ik heb het altijd als een feestje ervaren om weer naar Mariska te gaan. In mijn geval omdat ik dan weer dingen kon opruimen, loslaten en helderheid kon krijgen. Weer sterker kon gaan voelen en me ook echt sterker kon gaan voelen. En de behandelingen werken zo ver door in je leven en hoe je in het leven staat. Het is zoveel lichter geworden. Dank je wel lieve Mariska. -Annelies-

 

 

 

Mariska Kerkdijk

Veel gestelde vragen

Moet ik in 1 keer afrekenen?

Nee, het is ook mogelijk om in 3 termijnen te betalen. Je betaald dan 3 keer € 219. 

Hoe lang duurt het traject?

Tussen de afspraken bij in de praktijk zit ongeveer 3 weken. Het hele traject duurt ongeveer 3,5 maand.

Na het traject heb je de mogelijkheid om APK afspraken in te plannen. Dit is een pakket van 3 behandelingen waarin wij aan de slag gaan met doelen die jij voor jezelf zet.

Heb je nog een vraag die hier niet bij staat?

Mail me (mariska@leefinbalanz.nl) of bel 06-55346590.

 touch for health