header

Over mij

Wie mij voor mijn leven als therapeut kent weet dat ik de wereld behoorlijk zwart wit zag. Dat was lekker duidelijk. Er zaten geen marges in en dat had een reden. Dat deed ik om mezelf staande te kunnen houden in mijn eigen moeten. Ik moest echt heel veel van mezelf. Ik mocht 1 dingen niet van mezelf en dat was falen. Een recept voor een beginnende Burn Out.

Mariska KerkdijkOm dit te veranderen heb ik niet achter over kunnen leunen. Het kwam ook niet in 1 keer. Dit proces is heel geleidelijk gegaan. Maar goed ook want anders was de “oude Maris” er niet aan begonnen. Hoezo eigenwijs?

Mijn pad begon met een cursus Touch for Health. In die eerste cursus kwam ik in contact met mijn lijf en daar werd een nieuwe passie geboren. De passie voor Kinesiologie die voor mij begon bij Touch for Health. Na die eerste voorzichtige cursus ben ik als een rupsje nooit genoeg gaan studeren. Met als resultaat begrip voor mijn lijf en inzicht in de gevolgen van stress op dat lijf. Een eigen bedrijf waarin ik anderen begeleid op hun reis naar verandering en cursussen in mijn vak geef.

Ik ben nog steeds duidelijk maar nu liefdevol. Of ik nog eigenwijs ben? Jazeker, als ik denk gelijk te hebben dan ga ik een discussie niet uit de weg maar wel open en eerlijk en met een flinke dosis humor.

Ook nu kan ik nog zwart wit zijn maar dan weet ik dat er werk aan de winkel is. Dan ga ik opzoek naar mijn blokkade en ruim ik de rommel op. Want vastlopen daar doe ik niet aan! En smoesjes alleen om onder het huishouden uit te kunnen komen 😏

Ik ben gestopt met moeten

 • Ik moet een goede moeder zijn is omgebogen naar ik ben mezelf;
 • Ik moet een goede partner zijn is omgebogen naar ik ben mezelf;
 • Ik moet een goede werkneemster zijn is omgebogen naar ik ben mezelf;
 • Ik moet een goede dochter zijn is omgebogen naar ik ben mezelf;
 • Ik moet een goede vriendin zijn is omgebogen naar ik ben mezelf;
 • Ik moet de beste versie van mezelf zijn is omgebogen naar ik ben mezelf.

 

Mijn visie op helemaal jezelf zijn

Iedereen heeft het in zich om helemaal zichzelf te zijn. Daarvoor is het wel belangrijk dat je leert loslaten wat je dacht te moeten en wat er dan overblijft op waarde te weten schatten. Wat je ervoor terugkrijgt als je oude overtuiging en gewoontes loslaat zijn positieve nieuwe overtuigingen en gewoonstes die echt van jou zijn. Daarmee zet je “ik moet” om in ik ben mezelf. Dat maakt het leven een stuk leuker en gemakkelijker.

Wat je over mij moet (hahaha) weten

 • Ik ben duidelijk, direct, eerlijk en nuchter
 • Ik ben de kiwi in een netje mandarijnen
 • Ik ben enthousiast en heb ontzettend doorzettingsvermogen
 • Ik krijg jeuk van slappe smoesjes dat iets niet kan
 • Ik vind dat humor zaken in perspectief zet
 • Ik praat sneller dan mijn gedachten gaan

Als je mij beter kent zou je weten dat

 • Ik altijd de laatste bladzijden van een boek lees voordat ik besluit of ik het ga lezen
 • Ik vind dat je op de motor overal naar toe kan gaan, naar de supermarkt om de hoek maar ook op vakantie naar Oostenrijk
 • Mijn ultieme guilty pleasure een patatje speciaal is
 • Op een zwoele zomeravond drink ik het liefst een goed glas rosé
 • Dankbaar ben dat de Top2000 er is
 • Dat onze dwergteckel Floor me soms tot wanhoop drijft
 • Ik megatrots ben op onze kinderen en hoe zij in het leven staan
 • Mijn vak mijn passie is en er is er altijd meer over te ontdekken is
 • Ik dyslexie heb en de enige spellingsregel die ik onthouden heb stam plus t is

 

 

 

 touch for health